maandag 11 juli 2016

Forest Friends


Voordat ik wat ga vertellen over deze lieve bos vriendjes wil ik wat vertellen over een leuke aanbieding van Stampin'Up! die deze maand loopt. Vergeten jullie niet om gebruik te maken van deze Het is echt een SUper. Bij elke 60 euro die je besteed krijg je een kortingscode voor 6 euro korting bij je bestelling in de periode 2 t/m 31 augustus. Er zit ook nog eens géén limiet aan de hoeveelheid kortingscodes die je kunt verzamelen. Dus:
60 euro = 1 kortingscode
120 euro = 2 kortingscodes
180 euro = 3 kortingscodes 
240 euro = 4 kortingscodes 
enz.
Met de Foxy Friends bundel en het bijpassende 'A Little Foxy Designer Series Paper Stack' heb je al recht op 1 kortingscode! Je kan deze kortingscodes sparen tot het einde van deze maand!
Ik ben aan de slag gegaan met deze bundel om te laten zien hoeveel mogelijkheden er zijn. In deze blogpost een uitvouwbare kaart  met 'Forest Friends' Neem ook een kijkje op mijn Facebookpagina, daar loopt ook een Fox Builder Punch challenge. Elke dag plaats ik een nieuw beestje gemaakt met deze pons.


De kaart:
Hoogte van de kaart: 11 cm
Breedte van de kaart: 8 cm
Plak 2 lange stroken van 11 cm hoog aan elkaar vast en maak een vouw bij elke 8 cm. Teken met hulp van een rond voorwerp een cirkel in het midden en knip deze uit. Als de kaart opgevouwen zit kun je makkelijk een nieuwe cirkel teken vanuit je eerste gat op het volgende blaadje en knip deze uit. herhaal dit tot er in ieder velletje een rond gat zit. Maak voor ieder gat een wit en grijs rondje die wat kleiner zijn zodat ze in het gat van de kaart zweven. Plak een wit en grijs rondje op elkaar met een stukje linnen thread of ander touwtje ertussen. Als je touwtje te dik is kun je de rondjes aan elkaar vastplakken met dimensionals. 
Kies een paar blaadjes designer papier en snij die op 7,8 x 10,8 cm voor iedere van de kaart die je wil beplakken. Leg het stukje design papier op de kaart en trek de cirkel over op het design papier. Knip de cirkel uit en herhaal dit met de rest van de stukjes designer paper. 
Pak de kleine rondjes erbij, doe wat lijm op de uiteinden van het touwtje en plak deze in het midden van de rondjes in de kaart. Plak hierover het designer papier vast met lijm of dimensionals afhankelijk van de dikte van je touwtje. Voor de voorkant heb ik de Hardwood stempel gebruikt in plaats van designer papier. De basis van de kaart is nu klaar. 

Forest Friends:
Vos, Wolf, Stinkdier, Wasbeer, Bever, Hertje & Eekhoorn (met eekhoorntjesbrood)

  Het gezicht en de staart van de wasbeer is gestempeld met de stempel uit de Foxy Friends stempelset. Het donkere kraagje van de wasbeer is ook gestempeld met een omgekeerd lijfje.

 De streep over het gezicht van de wolf is een half maskertje. Bij de bever zijn de oortjes rond geknipt. Ook zijn maskertje is rond afgeknipt en uit wit papier heb ik 2 tandjes geknipt. In plaats van de oor binnenkantjes van de pons heb ik bij de bever 2 neusjes gebruikt. De staart is ook rond afgeknipt en de lijntjes zijn getekend met een fineliner.

 Het gewei en de voorpoten van het hertje komen uit de Foxy Friends stempelset. Zijn witte kraag is gemaakt van een half maskertje. Voor het stinkdier heb ik 3 staarten uitgeponst (1 zwarte en 2 witte) 1 witte staart is gebruikt voor zijn kraag, bij de ander heb ik de buitenste rand afgeknipt en op de zwarte staart geknipt.
 De oren heb ik afgeknipt en meer in het midden weer vastgeplakt. Ook een extra witte staart geponst voor het kraagje. Het gezichtje en de paddestoel komen uit de Foxy Friends stempelset.

 


Materialen:
- Foxy Friends Stamp set + Fox Builder Punch bundle 142326 -
- A Little Foxy designer series paper stack 141637 -
- Hard wood clear stamp 133035 -
- Labeler Alphabet stamp set 141936 - 
- Linnen Thread 104199 -
- Tuxedo Black Memento Ink Pad 132708 -
- Classic Stampin'Pad So Saffron 126957 -
- Classic Stampin'Pad Basic Grey 140932 - 
- Classic Stampin'Pad Chocolate Chip 126979 -
- Chocolate Chip cardstock 108599 - 
- Crumb Cake cardstock 121685 -
- Basic Black cardstock 121688 - 
- Smoky Slate cardstock 131291 -
- Pumpkin Pie cardstock 108601 -
- Whisper White cardstock 106550 -
- Multipurpose Liquid Glue 110755 -
- Stampin' Dimensionals 104430 -
Stampin' Trimmer (Metric) 129722 -
- Paper Snips 103579 -

1 opmerking: